Regie

"Zowel het resultaat als de impact van uw evenement liggen uiteindelijk in handen van de regisseur of showcaller."

Regie werkt vanuit het inspirerende vermogen met elkaar iets moois te maken. Met een heldere visie weet de regie het beste naar boven te halen van alle afzonderlijke elementen. Een goed regisseur werkt met strakke hand, maar laat ruimte om verrast te worden. Zodat het geheel veel (veel) meer is dan de som der delen.
 

Regie van Sander laat het goed zien: van alle markten thuis, technisch scherp, inhoudelijk uitdagend en met uitzonderlijk veel gevoel voor de timing, balans en de flow van toneelbeeld, geluid, licht, video enzovoort. Kenmerkend is de rust en controle gedurende het hele proces terwijl iedereen de ruimte krijgt om creatief te verbeteren en het concept te versterken. 

Uiteindelijk is alles ondergeschikt aan het moment op het podium en is de regie de baas van dat moment. We nemen die verantwoordelijk, actief. Daardoor valt er een last van klant of bureau. Wél alle controle op de boodschap, niet de lasten. Dat is vooral prettig in de weken en dagen vlak voor de uitvoering. Als alles ineens snel samenkomt. Dan maakt een kwaliteitsregisseur alle verschil. Wat op papier ‘werkte’ moet dat op het podium ook gaan doen.  Een ervaren regisseur is bekend met bijna alle verrassingen en heeft de rust en ruimte om met onverwachte omstandigheden te improviseren. komt ineens heel snel samen.’ De weken en dagen voor de uitvoering van een productie zijn intens. Een team leveranciers moet in een paar dagen een goed geoliede machine worden. 

Met de ruime ervaring, het grote netwerk specialisten en de zorgvuldige voorbereiding weten we heel goed wat ons te wachten staat. Maar magisch blijft het. En dat is het mooie van zo’n moment: even is het alles wat er bestaat, en dan is het weg. Je krijgt één kans om het goed te doen. 

Veel van onze klanten hebben de regisseur er graag vroeg bij. Omdat dan meteen de daad bij de droom komt: met kritische vragen, scherp op praktische missers en holle of onaffe plannen. Want als de regisseur de verantwoordelijk voor dat moment neemt, dan is niets belangrijker dan dat.